Τα πιο «γλυκά» σεμινάρια από την Optima Pastry!

31/10/2017

Το πρώτο σεμινάριο με θέμα «Γαλλική ζαχαροπλαστική με βάση τα προϊόντα Jean Ducourtieux» πραγματοποιήθηκε στις 04 και 05/10 από τον γνωστό Γάλλο pastry chef Jérôme Leost. Στο σεμινάριο αυτό παρουσιάστηκαν μέσα από ευφάνταστες, γλυκές δημιουργίες όλη η γκάμα των προϊόντων Jean Ducourtieux και τα σημαντικά πλεονεκτήματα που αυτά προσφέρουν στον σύγχρονο επαγγελματία. O Jérôme Leost έχει συνεργαστεί με κορυφαία ζαχαροπλαστεία και αρτοποιεία στη Γαλλία, πολυτελή ξενοδοχεία στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και με ένα από τα πρώτα ζαχαροπλαστεία της Γαλλίας, το οποίο εξυπηρετούσε την βασιλική οικογένεια από το 1962. Στο σεμινάριο παρευρέθησαν και μέλη της ελληνικής ομάδας που εκπροσωπεί τη χώρα μας στον παγκόσμιο Διαγωνισμό “Cake Designers World Championship 2017”, στο Μιλάνο.

Το δεύτερο σεμινάριο με θέμα “Σοκολάτες Casa Luker & Εξειδικευμένες τεχνικές μοριακής ζαχαροπλαστικής” πραγματοποιήθηκε στις 17, 18 και 19 Οκτωβρίου από τον brand ambassador της Casa Luker, Christian Martinez. Ο διακεκριμένος pastry chef Christian Martinez έχει ιδρύσει από το 2013 την “Syokorat”, εταιρεία που εξειδικεύεται στην εκμάθηση της ζαχαροπλαστικής τέχνης, ενώ παράλληλα διδάσκει σε σεμινάρια και εκπαιδεύσεις για τη ζαχαροπλαστική, τη σοκολάτα και το food design σε όλο τον κόσμο. Στο σεμινάριο της Optima Pastry ο Christian Martinez παρουσίασε εντυπωσιακές συνταγές και ενδιαφέρουσες τεχνικές μοριακής ζαχαροπλαστικής, όπως τη δημιουργία παγωμένου αφρού μήλου με τη χρήση υγρού αζώτου. Τα σεμινάρια παρακολούθησαν πολλοί επαγγελματίες ζαχαροπλάστες αλλά και γνωστοί pastry chef από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Τα σεμινάρια στο Optima Gastronomy Lab θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς παρουσιάζοντας την ευρεία γκάμα των μαρκών και των προϊόντων που εκπροσωπεί η Optima Pastry στην Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες για τα επερχόμενα σεμινάρια και για τα προϊόντα θα βρείτε στο www.facebook.com/optimapastry.gr/.

Return