ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΤΥΡΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ LINKS ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχική Σελίδα


ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Προετοιμασία: 10', ψήσιμο: 30' – Εύκολη

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΨΙ 
500 γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ ή Γιδοτύρι ΗΠΕΙΡΟΣ τριμμένο με τα δάχτυλα 120 γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο 1 κιλό αλεύρι σταρένιο 500ml γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κρατάτε μια χούφτα αλεύρι στην άκρη και μια καλή κουταλιά βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ.  

2 Λιώνετε το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα μέσα σε μία λεκανίτσα το υπόλοιπο αλεύρι με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.

 

3 Προσθέτετε τη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ ή το Γιδοτύρι ΗΠΕΙΡΟΣ και ανακατεύετε με σπάτουλα ή μεγάλο κουτάλι. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με τα υλικά που κρατήσατε και ύστερα απλώνετε το χυλό που φτιάξατε. Η πίτα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 εκατοστά.

 

4 Ψήνετε την πίτα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

Μυστικό: Μπορείτε να αρωματίσετε την πίτα σας με 1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ

Επιστροφή στη λίστα



 

Έξυπνες & γευστικές συνταγές για όλη την οικογένεια!

Αυτό το μήνα δοκιμάστε:ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

 

 

Απαντήσεις σε θέματα διατροφής που πρέπει να γνωρίζουμε

  17/9/2013
Η Warner Bros βραβεύει το Dirollino!...

26/10/2012
Ήπειρος Φέτα – Χρυσό Βραβείο...

Λίγα λόγια για τους
μικρούς μας φίλους
Παιχνίδια &
Wallpapers
Για τους γονείς
Προτάσεις
Τα νέα μας
 

® 2006 OΠTIMA Α.Ε. Σωρού 1, 14451 Μεταμόρφωση Αττικής, τηλ: 210 2893400, φαξ 210 2845937 Powered by Osmium™ | Creative Marketing S.A.