Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της Casa Luker στην Ελλάδα

14/10/2015

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της Casa Luker στην Ελλάδα

Με πολύ θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το τριήμερο σεμινάριο μοντέρνας γαλλικής ζαχαροπλαστικής για επαγγελματίες που οργάνωσε η Gastronomy Essentials στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ με τη χορηγία της Optima Pastry – αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Casa Luker στην Ελλάδα- στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, υπό την παρουσία του Γάλλου Pastry Chef Emmanuel Hamon.

Ο Emmanuel Hamon, πρεσβευτής της Casa Luker, μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες κάποια από τα μυστικά της επιτυχίας του και τεχνικές για την παραγωγή διαφόρων ειδών γλυκών, καθώς και πρωτότυπους τρόπους “σοκολατένιας διακόσμησης”, εκμεταλλευόμενος τα μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις διαφορετικές σοκολάτες της Casa Luker (π.χ. Ecuador 70%, Peru 72%, Santander 85%).

Λίγα λόγια για την Casa Luker
Με την έδρα της να βρίσκεται στη Κολομβία, απ’ όπου ξεκίνησε και σήμερα βρίσκεται στην κορυφή της εγχώριας αγοράς, αυτή η οικογενειακή επιχείρηση έχει καταφέρει να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά πρώτων υλών σοκολάτας και άλλων τροφίμων και να διακινεί τα προϊόντα που παράγει, στα συνολικά οκτώ εργοστάσιά της, σε περισσότερες από 25 χώρες. Σημαντικός παράγοντας σε αυτή την επιτυχία είναι η προσήλωση της εταιρείας στις νέες τάσεις και την εξειδίκευσή της στην παραγωγή origin in origin σοκολάτας.
Με ισχυρή θέληση να συνδράμει στην εξέλιξη της αγοράς, η εταιρεία έχει ιδρύσει ένα από τα λίγα ερευνητικά κέντρα στον κόσμο που εξειδικεύονται στο κακάο, το “La Granja Luker” ενθαρρύνοντας την προσοδοφόρα εφαρμογή νέων καλλιεργητικών μοντέλων, ενώ φέρνει σε πέρας και διάφορα δυνατά επιχειρηματικά projects όπως το “Necocli Project” που περιλαμβάνει 550 εκτάρια φυτειών κακάο της αρωματικής σπάνιας κατηγορίας Cacao Fino De Aroma, που σημειωτέον, αποτελεί μόνο το 8% της παγκόσμιας αγοράς κακάο.
Υπενθυμίζεται ότι εδώ και λίγους μήνες, η OPTIMA PASTRY, ξεκίνησε τις πρώτες συνεργασίες με μεγάλους οίκους του εξωτερικού που παράγουν πρώτες ύλες για τη Ζαχαροπλαστική και την παρασκευή Παγωτού. Στόχος της είναι να καλύψει, σταδιακά, όλο το φάσμα των πρώτων υλών του χώρου αυτού.

Return